Ongelofeloos

De interesse in het SeeMe gedachtegoed groeit. Dat wil zeggen onze wens om iedere oudere te zien vanuit ons hart. En om vanuit datzelfde hart maar wel heel praktisch ideeën en projecten te ontwikkelen die een positievere beeldvorming over ouderen bevordert. Het gaat ons er om dat ouderen hun droom/wens verwerkelijken, alleen of met elkaar. Het gaat ons erom dat zij met goesting ’s morgens uit bed komen zodat ze zich beter in hun vel voelen of minder eenzaam. Dat wensen wij voor onszelf,voor onze kinderen en voor onze kleinkinderen. Want we worden mettertijd allemaal ouder.

Het mooie is dat de SeeMe-stijl ook jongeren aanspreekt. Of althans ingezet wordt om jongeren te laten nadenken over samenleving en leeftijd, over wat ouder worden doet met mensen en met een samenleving.

Op 16 december hebben we een briefing gegeven aan 30 studenten van de International Lifestyle Studies. Deze studenten werken in 4 groepjes een concept uit binnen de SeeMe-gedachte. Zij gaan dus een project opstellen dat we kunnen uitvoeren. Een project over “leuk oud worden met elkaar”. Natuurlijk was het best spannend om iets waar je 2 jaar aan hebt gewerkt nu ineens over te dragen aan 30 jonge mensen. Zouden ze het begrijpen? Zouden we hun snaar ook raken? Zouden ze zich er in herkennen, zichzelf of hun ouders, grootouders?

Het is ongelofeloos, we hebben de briefing inmiddels binnen. En ja, waauw wat een mooi document en wat een mooie samenvattingen…Nu is het een kwestie van afwachten: half maart worden twee van de uitverkoren SeeMe concepten gepresenteerd.

Wordt vervolgd dus.
Geschreven door Marga Mus  | Redacteur Marianne – See-Me

Related Posts

Praat mee!